Applicatie roterende encoders voor meettechniek en apparatenbouwoplossingen

Krappe installatieruimten vormen een belangrijke uitdaging op het gebied van apparatenbouw en meettechniek. Een andere uitdaging is de hoge nauwkeurigheid die de sensoren vereisen. Pi-Tronic biedt een brede selectie van compacte en nauwkeurige roterende encoders met connectoren die eenvoudig te monteren en te onderhouden zijn. Onze engineers zijn zeer goed bekend met de specifieke behoeften van uw branche en zullen u individueel deskundig advies geven over het kiezen van het juiste product voor uw toepassingsscenario.

Encoders voor het bedienen van echografische mobiele meetinstrumenten.

Een van de belangrijkste technieken voor het analyseren van (grondstoffen) is het gebruik van echografische meetinstrumenten. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om de kwaliteit van lasnaden te controleren of om corrosie vlekken op brandstoftanks te identificeren. Onze opto-elektronische encoders, die deel uitmaken van de MRB25 productserie, dienen als kritische controle-apparaten in de meetinstrumenten die voor dergelijke taken worden gebruikt. Ze implementeren menubesturingsfuncties en stellen gebruikers ook in staat de meetdiepte aan te passen. De draaiknoppen van de encoders ondersteunen zowel een incrementele als een snelle selectiemodus. In beide gevallen klikt de draaiknop bij de volgende instelling betrouwbaar vast. Omdat dit mobiele apparaat ook buitenshuis wordt gebruikt, is de encoder uitgerust met een speciale O-ring om de spindel af te sluiten. Om montage via het paneel mogelijk te maken, is de lengte van de as voor de bedieningsknop aangepast. Er is ook een connector aan het kabeluiteinde bevestigd om het onderhoud te vergemakkelijken. Hierdoor vergemakkelijkt deze MEGATRON-encoder de intuïtieve bediening van het meetapparaat.

Onze bijdrage aan de aanvraag:

  • Dankzij het klikmechanisme van de draaiknop kan de instelling gemakkelijk en nauwkeurig worden gewijzigd – zowel snel als langzaam
  • De spindel is afgedicht waardoor het apparaat geschikt is voor buitengebruik