Joysticks voor apparatenbouwoplossing

Nauwkeurige en robuuste multifunctionele joysticks of bedieningssticks worden gebruikt om complexe apparaten in meerdere toepassingen te bedienen. Als de apparaten buitenshuis worden gebruikt of worden blootgesteld aan stof en vocht, moeten ze voldoen aan specifieke IP-beschermingsklassen. Naast het bedienen van de meetunit, kunnen de robuuste, multifunctionele joysticks ook gereedschappen bedienen die in het meetsysteem zijn ingebouwd. Om dergelijke complexe bewerkingen en aanvullende functies in de invoereenheid mogelijk te maken, verbeteren onze experts de joysticks met individuele functies door middel van het integreren van speciale joystick knoppen of tuimelschakelaars in de multifunctionele grip.

Joystick bediening van rioolinspectiesystemen
Rioleringsnetwerken worden geïnspecteerd met behulp van complexe, op afstand bedienbare camerawagens. Ze worden rioolinspectiesystemen genoemd en worden bestuurd door middel van ingebouwde camera’s en een of meer multifunctionele joysticks. Extra functies, zoals speciale joystickknoppen, vereenvoudigen deze taak. De complexe navigatie- en controleprocedures die inherent zijn aan dit werkveld leiden tot een extreem hoog niveau van bewegingscycli. Met andere woorden, de joystick werkt constant en moet daarom een dienovereenkomstig lange levensduur hebben.

Het mechanische ontwerp van MEGATRON’s serie 844 vingerjoysticks is uitermate geschikt voor deze taak. Deze precisie-joysticks gaan bijzonder lang mee en voldoen gemakkelijk aan de hoge eisen. Bovendien vertonen de contactloze Hall-effectsensoren in de joystick geen slijtage.
Dankzij de geringe inbouwdiepte van de analoge joystick (optioneel met PWM-uitgang) kan deze eenvoudig in het bedieningspaneel worden geïntegreerd. Op verzoek van de klant is ook de kabellengte aangepast voor installatie en een connector bevestigd. Dit maakt een gemakkelijke bediening van de camera van het inspectieapparaat via de joystick mogelijk, wat een eenvoudige en betrouwbare navigatie van het rioolnetwerk mogelijk maakt.

Onze bijdrage aan de applicatie:

  • Integratie van extra functies in de joystick voor gebruiksgemak
  • Zeer robuuste en nauwkeurige joystick gebouwd om grote aantallen bewegingscycli te weerstaan