We werken samen met een aantal partners en zijn exclusief leverancier van Megatron. Zo bieden wij onze klanten met onze sterke partners een concurrentievoordeel. Bekijk hieronder welke partners dit zijn.

Megatron:
Het productportfolio van MEGATRON is in de loop van meer dan 50 jaar ontwikkeld, consequent gebaseerd op de vereisten van de meest uiteenlopende industriële toepassingen. Tegenwoordig worden op maat gemaakte sensoren en joysticks in letterlijk duizenden toepassingen geïnstalleerd. Wij vertrouwen met de oplossingen van MEGATRON op langdurige, robuuste en betrouwbare technologieën en producten en hechten ook veel waarde aan innovatie.

Het is een van de specialiteiten van MEGATRON om bijna elk product qua functie, ontwerp en mechanische en elektrische interfaces aan te passen aan de specifieke behoeften van onze klant – ook voor kleine hoeveelheden. Dit is mogelijk door de diversiteit aan mogelijkheden, de modulaire productconcepten en de flexibiliteit van de organisatie. Zo kunnen wij samen met MEGATRON onze klanten binnen het bestaande of gewenste ontwerp een functionele en economische oplossing bieden. Samen met onze partner MEGATRON kunnen wij uw kosten verlagen en korte ontwikkelperiodes realiseren. Zo bieden wij onze klanten met onze sterke partners zoals o.a. MEGATRON vaak een concurrentievoordeel.

Emsyst:
Gevestigd in Slowakije en opgericht in 1995 met de gedachte om de markt te voorzien van hoogwaardige kwaliteitsproducten met een hoge toegevoegde waarde. De oprichter van het bedrijf werkte jarenlang met meettechnologie als ontwikkelaar en onderzoeker. Zijn ervaring als ontwikkelaar vormde de basiskennis van het EMSYST. Het resultaat van deze mooie organisatie zijn de vele nieuwe ontwikkelde producten speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de klant. Er is een team van technici opgericht dat in staat is om problemen op te lossen bij de technologie die komt kijken bij het verrichten van metingen maar ook met betrekking tot mechanische en elektrotechnische constructies.

Kort na de oprichting van onze partner Emsyst, met bestaande knowhow op het gebied van metingen en marktanalyse, besloot het bedrijf om een eigen lijn van tensometrische krachtsensoren te creëren. De technische gemeenschap en onze klanten waardeerden de goede prijs kwaliteitsverhouding, professionele technische ondersteuning, korte levertijden en de mogelijkheid van speciale oplossingen op maat. De krachtsensoren van EMSYST kunnen worden gebruikt in het brede veld van de industrie, van testmachines, metingen van silo’s tot laboratoria en testfaciliteiten.

Producten van onze partner EMSYST worden gekenmerkt door hun hoge technische kwaliteit, wat tot uiting kwam in het winnen van verschillende prijzen. De grootste en belangrijkste onderscheiding is echter de groeiende interesse van klanten en hun tevredenheid.

Selet:
Opgericht in Italie tijdens de grote industriële evolutietijd in 1973 begon het zijn werk met het maken van elektronische kaarten maar na een jaar werd de juiste weg gevonden en begon Selet componenten te produceren voor de automatiseringsmarkt. De productie van inductieve sensoren begint, met het idee om de mechanische eindschakelaars weg te duwen, uit de automatiseringswereld.

In de jaren 80 investeerde Selet flink en verbreedde het zijn productiegamma in nieuwe sensor technologieën: capacitieve en optische sensoren. Selet was het eerste Italiaanse bedrijf dat investeerde in gate-array-technologie voor zijn nieuwe producten. Halverwege de jaren 80 begon er een samenwerking met wereldwijde componentenfabrikanten voor het ontwikkelen van elektronische componenten voor de sensoren.

In deze jaren begon ook de productie van instrumenten en roterende encoders, incrementeel en absoluut. In 1995 heeft Selet geïnvesteerd in een intern EMC-laboratorium dat geschikt is om haar producten te testen. In dezelfde jaren ontwikkelde Selet veel merk specifieke samenwerkingen met wereldwijde bedrijven. In deze jaren was Selet het eerste Italiaanse bedrijf dat een eigen lijn PLC’s ontwikkelde die klein, compact en programmeerbaar door MS_Dos PC waren.

In de eeuwwisseling, het jaar 2000, besloot Selet om de PLC-lijn te verkopen en de R&D toepassingsgebieden te verbeteren om nieuwe technologieën te verkennen: magnetisme, spoorwegtechnologieën en smart city-projecten. In 2002 bouwt Selet een eigen fabriek..

Selet biedt dan ook voor onze klanten een zeer breed programma aan sensoren die van hoogwaardige kwaliteit zijn en welke zijn ontwikkeld door de vraag vanuit de markt. Pi-Tronic werkt graag samen met exclusieve en betrouwbare partners die luisteren naar de vraag vanuit de markt en hierdoor vaak met innovatieve oplossingen weten te komen. Ook bij onze partner Selet is het mogelijk om met zeer kleine afname aantallen nieuwe maatwerkoplossingen te ontwikkelen.

Logo Hotron

Hotron Ltd – Een wereldwijd netwerk van sensorexpertise

Hotron is opgericht in 1968 in Tokio, Japan. Hotron is een wereldwijd erkend marktleider in het ontwerp en de fabricage van sensoren, veiligheidsvoorzieningen en schakelaars voor de industrie voor voetgangers en industriële automatische deuren. Hotron biedt een compleet assortiment aan veiligheidssensoren voor automatische schuifdeuren, klapdeuren, industriedeuren en toegangscontrolesystemen die u hier op onze website kunt bekijken.

Het sensorontwerp- en de productiefaciliteiten zijn gevestigd in Japan, waar Hotron meer dan 100 mensen in dienst heeft die zich inzetten voor het ontwerpen en produceren van de veiligste, meest betrouwbare en gemakkelijkst te installeren sensoren die momenteel op de markt zijn.

Het team van Pi-Tronic is dan ook trots om Hotron te kunnen vertegenwoordigen in de BeNeLux. Dit omdat wij samen met Hotron zeer hoogwaardige en unieke oplossingen kunnen aanbieden voor onze klanten.

Wenlgor Sensoric logo

Wenglor Sensoric GmbH

Zo’n 30 jaar geleden begon Wenlgor in de Zuid-Duitse stad Tettnang met het ontwikkelen en vermarkten van individuele marktoplossingen op het gebied van sensortechnologie.

Wenlgor ontwikkelt intelligente sensortechnologieën en veiligheids- en beeldverwerkingssystemen met de modernste communicatiestandaarden voor de industrie over de hele wereld. Dankzij de innovatieve producten van wereldklasse voldoet Wenglor aan zowel buitengewone als standaardvereisten.

Naast optische en inductieve sensoren biedt Wenglor ook ultrasone sensoren, vloeistofsensoren, 2D / 3D-sensoren, vision-systemen, barcodescanners en veiligheidstechnologie.

Tempa Pano

Pi-Tronic breidt haar portfolio uit met een nieuwe productgroep.

Tempa Pano kastsystemen.

Tempa Pano produceert sinds 1989 “Laagspannings-elektrische behuizingen”. Gedurende deze tijd heeft het bedrijf zijn positie als marktleider in de industrie verstevigd. Om die positie te versterken is er een aanzienlijke investering gedaan in een nieuwe productielocatie van 21.000m² in Dilovası. De investering zal leiden tot een aanzienlijke toename van de productie capaciteiten door het gebruik van geavanceerde technologie en ervaren ingenieurs. Tempa Pano is er trots op om partner te zijn voor klanten met een breed scala aan producten en diensten.

Translate »