Roterende encoders voor aandrijvingen

Onze roterende encoders voor aandrijftoepassingen worden gekenmerkt door hun compacte ontwerp en geoptimaliseerde aansluitmogelijkheden. Onze draaihoeksensoren bieden een robuuste lagerbasis, hoge signaalkwaliteit en duurzame sensortechnologie. Dit betekent dat u er zeker van kunt zijn dat onze roterende encoders een uitstekende en kostenefficiënte keuze zijn, met compacte afmetingen en een consistente en betrouwbare werking.

Programmeerbare multi-turn roterende encoders, die deel uitmaken van de ETA25PM-serie, zijn ideaal voor het implementeren van raamaandrijfsystemen in kassen. De compacte roterende encoder kan tot 200 rotaties absoluut detecteren, zodat zelfs tijdens de bouw de noodzaak van een tandwieltrap uitgesloten kan worden. Aangezien aandrijvingen over het algemeen worden aangeboden met een ingestelde rotatiesnelheid, moet u normaal gesproken meerdere soorten roterende encoders in voorraad hebben om ervoor te zorgen dat u het geschikte rotatiebereik hebt voor de toepassing. Of u kunt gewoon onze draaihoeksensor gebruiken: deze kan worden geprogrammeerd om verschillende elektrisch effectieve rotatiebereiken van 0 ° tot 72000 ° te leveren. Dit betekent dat een enkel component of type roterende encoder voor elke toepassing kan worden gebruikt, simpelweg door de benodigde rotatiehoek in te stellen.

De multi-turn roterende encoder levert een hoge resolutie en maakt zo een uiterst nauwkeurige positionering mogelijk. Het verzendt betrouwbaar een hoogwaardig signaal zonder onderbrekingen. Aangezien de multi-turn encoder werkt zonder mechanische eindstop, zal het per ongeluk overschrijden van het meetbereik, dat kan optreden tijdens het opstarten van de aandrijving, de draaihoeksensor niet beschadigen. Het contactloze meetprincipe is niet afhankelijk van een sleepcontact, dus geen mechanische slijtage. Dit resulteert in een zeer hoge levensduur van de sensor en een betrouwbare werking.

Een enkele draaihoeksensor volstaat om een correcte herpositionering van het raam met de aandrijving te verzekeren. Deze eigenschappen maken de ETA25PM-serie magnetische roterende encoders het ideale product voor flexibel instelbare aandrijvingen.

Onze bijdrage aan de aanvraag:

  • Multi-turn roterende encoder bespaart de noodzaak van een tandwieltrap en helpt zo de aandrijfkosten te verlagen
  • Programmeerbare roterende encoder verlaagt de proces- en opslagkosten van de klant